headerphoto
Üdvözöljük Önöket Golopon a Rózsa-Domb Vendégház honlapján!

 
Sokan vannak az országban, akikben kedves emléket idéz ez a szó: Golop. E piciny kis Borsod-Abaúj- Zemplén megyei faluban még ma is él az ősi hagyomány: a vendégszeretet.  Az aprócska, mintegy 600 fős települést virágkoszorúként fogja körbe a méltán világhírű hegyaljai borvidék, a Zempléni –hegység és számos más festői település. Az ide látogatók megismerkedhetnek a magyar történelem egy- egy részletével, ideális kirándulási lehetőséget nyújtva a történelem és a természet „szerelmeseinek”. 

Emellett a Somos hegy lábánál felépült 4 napraforgós minősítésű, új építésű vendégházunkból is élvezhetik vendégeink a Világörökség részét képező hegyaljai panorámát, hallgathatják a madarak csiripelését. Esténként pedig részesei lehetnek egy különleges koncertnek, amelynek főszereplői a ciripelő tücskök és baglyok.

Golop önmagában is ideális választás a pihenésre vágyóknak. A település természeti adottságai mellett történelmi értékekkel is büszkélkedhet. Községünk méltán lehet büszke két kastélyára: a nemrégiben felújított reneszánsz Vay kastélyra, illetve a vele szemben lévő klasszicista Vay kastélyra. A kastély-együttes kertjében összeérő gesztenyefák lombjai alatt, illetve védett fáink mellett tehetnek rövid kis sétát az ide látogatók.

A túrákról, kirándulásról visszatérőket vendégszerető házigazdák szívesen kóstoltatják minőségi boraikkal, házi pálinkáikkal a kemencében frissen sült ízletes falusi étkek mellett.  


 
Booking.com

Ingyenes honlapkészítő

Ez a weboldal a www.oldalunk.hu honlapkészítővel készült.